W dzisiejszych czasach nikt nie ma wątpliwości jak ważną rolę
w lokalu, pubie, clubie czy restauracji odgrywa barman. To barman swoimi umiejętnościami i wiedzą potrafi przyciągnąć
i zatrzymać gości znacznie skuteczniej niż najlepiej przygotowana kampania marketingowa.
W naszym kraju zaczyna panować zachodnia moda na dobre napoje mieszane, jednak poprawne przygotowanie cocktailu wymaga opanowania podstaw sztuki barmańskiej.
Czy kolorowe drinki i żonglowanie butelkami zwracają Twoją uwagę?
Jeśli tak to znaczy, że nastał czas na wykwalifikowany personel za barem, który na pewno zmieni oblicze niejednego lokalu.
Nasz kurs prowadzony jest przez doświadczoną kadrę posiadającą wiele międzynarodowych certyfikatów i dyplomów. Nasz kurs to nie tylko wiedza książkowa i sztywne przekazywane od lat zasady, nasz kurs to przede wszystkim własne opracowania i praktyka oparta na wieloletnich doświadczeniach pracy barmana.
Kurs Barmański:
Celem szkolenia jest przygotowanie jego uczestników do samodzielnej pracy w barze, a także przyswojenie podstaw technicznych klasycznej sztuki barmańskiej oraz working flair Szkolenia prowadzić będą barmani posiadający duże doświadczenie w prowadzeniu kursów barmańskich poparte doświadczeniem zdobytym w praktyce i na konkursach w kraju
i za granicą. Kurs trwa 5 dni i jest zakończony egzaminem. Kursanci otrzymają dyplomy ukończenia kursu.
- szkolenie przeznaczone jest dla osób mających ukończone 18 lat
- słuchaczami szkolenia mogą być uczniowie bądź absolwenci szkół gastronomiczno-hotelarskich
- uczestnikami szkolenia mogą być również osoby pracujące na stanowisku barmana bądź osoby, które chciałyby podjąć pracę na stanowisku barmana
- egzamin końcowy składał się będzie z dwóch części: teoretycznej oraz praktycznej
Każdy z naszych kursów kończy się egzaminem teoretycznym jak i praktycznym. Po pozytywnym ukończeniu kursu uczestnicy otrzymują certyfikat barmana.
Kurs Poczaszy
Celem szkolenia jest zaznajomienie się ze światem win
i kierowany jest do osób z branży hotelarstwa i gastronomii, które ukończyły 18 lat. Kurs prowadzony będzie przez 2 dni.
Dla Firm - Prowadzenie szkolenia z profesjonalnej degustacji win oraz zabawa
w odnajdywaniu aromatów w winie przy kolacji. Przed deserem nietypowe otwieranie szampana „szablowanie”.
Wszystkie zajęcia prowadzi sommelier z uzyskanym certyfikatem od prezydenta
DE L’ ASSOCIATION DE LA SOMMELLERIE INTERNATIONALE.
Więcej informacji na naszej stronie Internetowej